Vi behöver dig som vill göra en livsviktig insats!

Är du kvinna eller man med den rätta gnistan, båda fötterna på jorden och hjärtat på rätt ställe? Vill du dessutom hjälpa människor på din hemort att känna sig trygga i sin vardag? Som räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB) hos oss kommer du in i en god gemenskap och gör samtidigt en livsviktig insats för orten där du bor.

Du blir en viktig resurs för samhället och kan samtidigt vara en tillgång i säkerhetsarbetet på ditt jobb. Du larmas ut vid olika akuta nödlägen som t.ex. bränder, trafikolyckor och andra akuta situationer då liv kan vara i fara. Du kommer självklart genomgå relevant utbildning som ger dig rätt förutsättningar att klara av jobbet.

Vi är måna om mångfald och ser gärna att du som kvinna och/eller med utländsk härkomst söker dig till oss.

Arbetsuppgifter
Arbeta i utryckningsstyrka, delta i utbildnings- och övningsverksamhet, enklare underhåll av materiel och fordon. Du kommer att arbeta tillsammans med andra brandmän under stressade förhållanden, vilket kräver god samarbetsförmåga och social kompetens. Du ska kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ. Anställningen innebär beredskap då du ska kunna infinna dig på räddningsstationen inom 8 minuter vid larm. Övningsverksamhet sker med ca. 55 timmar per år.

För att trivas i rollen har du samarbetsförmåga, initiativförmåga och är flexibel. Du är positiv, kommunikativ och arbetar utan prestige.

Kvalifikationer
Grundläggande krav: För att bli anställd som räddningstjänstpersonal i beredskap hos oss ska du:
• Ha tillstånd från din huvudarbetsgivare.
• Vara över 18 år.
• Bo och/eller arbeta i respektive tätort, så att du klarar anspänningstiden på 8 min.
• Klara vårt arbetsprov på rullband, läkarundersökning och arbets-EKG med godkänt resultat.
• Klara räddningstjänstens lämplighetstester.
• Inneha körkort, lägst B och vara beredd på att ta C-behörighet (räddningstjänsten betalar för C-behörighet).
• Vara simkunnig.

Villkor
Lön enligt RiB-avtal
Deltid, tillsvidare

Ansökan
Ansökan skickas till raddningstjansten@rtjeh.se innan den 180824, märk din ansökan med Räddningstjänstpersonal i beredskap 2018. Ansökan ska innehålla ett CV samt en kortare presentation om dig själv, vart du bor, arbetar, körkortsbehörighet och fritidsintressen.

Kontaktuppgifter
Ansvarig rekryterare
Thomas Jaensson 0171-47 56 05

Kårchef Enköping RiB
Rolf Wallenius 072-552 21 18

Fjärdhundra RiB
Henrik Hedin Kårchef 070-245 42 67

Kårchef Bålsta RiB
Robin Kaukoranta 070-434 95 54

Kårchef Örsundsbro RiB
Jan-Åke Eriksson 073-515 94 12

Kårchef Veckholm RiB
Raymond Jansson 070-990 95 52

Kårchef Skokloster RiB
Mikael Brydling 073-771 82 25